Vakantieinfo.com

           Bangkok

 Home | reistips | reisadvies | reisverhaal thailand reisfoto's thailand |
         
 Thailand Bangkok Weerbericht    Grand Palace    Monks Bowl Village     Kaart
 
 

          Vakantie Bangkok
        Grand Palace, Wat Pra Keo, tuk-tuks

Krung Thep, zoals de Thai Bangkok noemen, is de hoofstad van Thailand, en een facinerende mengeling van oosterse en westerse cultuur. Het eerste dat de meeste bezoekers ervaren is een aanval op hun zintuigen. Wat veel indruk maakt zijn de hitte, de grote drukte van het verkeer, de lucht verontreiniging die inherent is aan de snelle ontwikkeling, het verschil tussen arm en rijk en de onweerstaanbare glimlach van de Thais. Ondanks de soms sensationele berichten in de internationale media, is de stad verrassend veilig, meer georganiseerd dan verwacht en vol van verborgen geheimen die er op wachten om ontdekt te worden. Door de relatief hoge luchtvochtigheid en de tropische warmte vindt je overal in de stad exotische orchideeën. Omdat Bangkok jaarlijks veel bezoekers trekt, is het ook één van de reiziger- vriendelijkste steden in Azië.
 
Bangkok is voor veel toeristen de ideale aziatische hoofdstad. Monniken in saffraan-rode gewaden, de prachtige Thaise architectuur, kruidige gerechten, kleurrijke markten en het tropische klimaat vormen samen een interessante mix. Het is moeilijk om niet onder de indruk te raken van deze stad. Neem dan ook de tijd om Bangkok te leren kennen.

Om de stad te ontdekken en om de grote afstanden te overbruggen kun je het beste gebruik maken van taxi`s met het bordje Taxi-Meter op het dak. Deze zijn meestal betrouwbaar, goedkoop, comfortabel, voorzien van airco en worden gecontroleerd door de overheid.
Tuk-tuks zijn onlosmakelijk verbonden met Bangkok, ondanks pogingen van de regering om het gebruik terug te dringen. Om de stad te verkennen zijn ze eigenlijk niet geschikt, ze zijn lawaaierig, je zit midden tussen de uitlaatgassen, ze hebben geen airco en zijn vaak duurder dan een taxi. Je kunt ook overwegen om gebruik te maken van de expressboten die over de Chao Praya Rivier varen en waarmee u een aantal belangrijke bezienswaardigheden kunt bereiken.
Het metronet van Bangkok bestrijkt maar een beperkt gedeelte van de stad, evenals de bovengrondse variant die Skytrain wordt genoemd. De Skytrain die met hoge snelheid circa 12 meter boven de grond zweeft, is door toeristen vooral in gebruik als attractie en meestal niet als handig vervoermiddel.

De stad kent vele markten, maar
één van de beroemdste is de Pat Pong Nightmarket, die omstreeks 18.00 begint. 
Er is van alles te koop: cd`s, t-shirts, software en zijde.
De artikelen zijn in vergelijking tot Nederland heel goedkoop, maar wel vaak nagemaakt en mogen dus eigenlijk niet  ingevoerd worden in Nederland. De allergrootse markt is de Chatuchak Weekendmarket, die geopend is op zaterdag en zondag. Kleinere markten zijn ondermeer te vinden bij Khao San Road, Phahurat, Pratunam en Sampheng Lane in het prachtige China Town. Je kunt proberen om af te dingen, maar door de westerse invloed is dit de laatste tijd aan het afnemen in Bangkok, en de prijzen zijn vaak al laag.

Ook interessant is Monks Bowl Village vlakbij de Golden Mount. Vroeger was dit een compleet dorp waar talrijke families leefden van het handmatig produceren van bedel- kommen voor monniken (ze verzamelen er eten in).
Tegenwoordig gebruiken de meeste monniken kommen die
gemaakt worden in goedkope fabrieken in China. Momenteel zijn er nog drie families over en is het dorp gereduceerd tot een smalle steeg die een aftakking is van Boriphat Road.
Deze families leven voornamelijk van de verkoop van de nog steeds met de hand gemaakte kommen aan toeristen. Je dient wel stevig in je schoenen staan om weerstand te bieden aan de verkooptechnieken van de Thai om niet met
een bowl naar huis te gaan.

Ook op culinair gebied valt er veel te genieten. U vindt overal op straat eetstalletjes, waar ter plekke heerlijke gerechten worden klaargemaakt en over de hygiene van het voedsel hoef je je in Thailand over het algemeen geen zorgen te maken. Als u een wat minder gekruid gerecht wil dan begrijpt men meestal wel de woorden "not so spicy".
De Thaise keuken is bijzonder gevarieerd, staat wereldwijd bekend als hoogstaand en is zeer betaalbaar.
U kunt er een Thais biertje bij nemen. De bekendste merken zijn "Chang Beer" en "Shinga Beer". Mineraalwater is in Thailand bijna net zo goedkoop is als het water dat bij ons uit de kraan komt. Tot ziens in de "City of Angels" en geniet van de meest fascinerende metropool van Zuid-Oost
Azië.
      
       


      

     


 

 

 

 

          Links met informatie over toerisme -  reizen - hotels  en vakantie in Bangkok vindt u hieronder:

              Bangkok International Airport | Bangkok Maps Stickman`s Guide | Bangkoksite.com |
             
Thais Verkeersbureau| Bangkok.leukestart.nl | Bangkok.startkabel.nl
           
Bangkokstart.be   Reisgids met informatie voor uw vakantietrip naar de Thaise hoofdstad Bangkok