Gambia Reisinformatie  
      
         

 
  Home | Reisfoto's | Reisverhalen | Reistips Reisadvies |
       

  All-inclusive | Gambia Reizen | Foto's | Het weer in Gambia | Map  | Gambia Excursies |

  
 

          Vakantie Gambia
   Afrikaanse cultuur,  strand en jungle

Gambia is één van de kleinste landen van Afrika, maar trekt desondanks veel toeristen uit West-Europa. De prachtige stranden, de colour locale en het feit dat het een voordelige bestemming is spelen hierin een grote rol. Steeds meer touroperators nemen reizen of vliegtickets naar dit West- Afrikaanse land op in hun vakantie aanbod. Zoals het populaire en voordelige Sunweb.   

Met name de prachtige kustlijn met ongerepte zandstranden is zeer in trek bij vakantiegangers. Maar ook de oerwouden in het binnenland trekken steeds meer bezoekers. Het land wordt in de lengte doorsneden door de Gambia Rivier en in zijn geheel omringd door Senegal. 

De kleine hoofdstad Banjul met ca 50.000 inwoners is een unieke afrikaanse ervaring, met kleine restaurantjes en levendige markten. Maar Gambia biedt meer. Probeer eens een jungle trekking in het zuiden van Gambia, een strand vakantie bij Kololi Beach of een boottocht (op een pindaboot) over de mooie Rivier The Gambia. 

Mooie stranden
Op korte afstand van Banjul en Serekunda vindt u populaire badplaatsjes zoals Kotu, Fajara, Bakau en Kololi. Ze beschikken over prachtige lange zandstranden langs de Atlantische Oceaan. In deze streek vindt u voldoende  voorzieningen zoals restaurants, hotels en terrasjes.

Meer naar het oosten, in de binnenlanden langs de Gambiarivier,  vindt je een gebied dat nog nauwelijks is
ontdekt door het toerisme. Traditionele hutdorpen, 
tropisch regenwoud en pindavelden wisselen elkaar af.
In dit gebied leeft de bevolking voornamelijk van de 
pindateelt, een van de belangrijkste exportproducten
van het land.

Gambia beschikt over de mooiste zandstranden in de regio

De accomodatie mogelijkheden in Gambia varieren van goedkope budget hostels tot vijfsterren hotels. Een hotel met meer sterren biedt uiteraard meer garantie op de kwaliteit van het voedsel en de aangeboden faciliteiten.

De vliegtijd naar het vliegveld van Banjul bedraagt ongeveer zes uur en het tijdsverschil ten opzichte van Nederland is in de zomer twee uur en in de winter één uur.
 
Gambia was tot 1965 een Engelse kolonie. Nog steeds is  Engels de officiële taal in Gambia. Naast een van de vele stamtalen beheerst een groot gedeelte van de bevolking dan ook de Engelse taal. Met name in de toeristische gebieden langs de kust spreekt men uitstekend engels. Door de vele Senegalese gastarbeiders in de horeca spreekt men meestal ook wel een mondje Frans.

Het toerisme is een toenemende factor van belang voor de Gambiaanse economie. Er worden dan ook steeds meer initiatieven ontplooid om het toerisme te stimuleren. Zo kunnen de inwoners van het land proberen hun vaak schamele inkomen aan te vullen met verdiensten uit de toeristenindustrie. 

Veiligheid
Het is een veilig land, de bewoners zijn vriendelijk en het heeft goede voorzieningen voor de verwende westerse toerist. Een groot deel van de bevolking is moslim, maar de manier waarop de Islam wordt beleefd wijkt sterk af van de manier waarop dat aan de afrikaanse noordkust gebeurt. Oude afrikaanse tradities spelen nog een grote rol in het dagelijkse leven en fundamentalisme is een onbekend begrip in Gambia.

Klimaat
Het klimaat in Gambia is subtropisch met twee seizoenen.
Het droge seizoen ligt tussen eind september en begin juni. Het natte seizoen ligt tussen juni en half september. In de regentijd vallen de meeste buien in de avond en vroege ochtend. Afhankelijk van de periode varieert de temperatuur tussen de 20°C  tot boven de 40°C (in het binnenland). De gemiddelde temperatuur in Banjul is 27°C. Langs de kust is het klimaat het aangenaamst. De temperatuur van de zee schommelt tussen de 20°C en 28°C graden celcius.    

        
    
              
             
 

    


       

       
       

  

        
     meer informatie:

   
Gambia.startkabel.nl        
 
Inenten en reisadvies
Voor een vakantie in Gambia is het aan te raden om u van te voren te laten inenten. Meer informatie hierover vindt u op de website`s van Travel Clinic en LCR

Voor een vakantiebezoek dat korter duurt dan dan 28 dagen hebben reizigers met de nederlandse of belgische nationaliteit geen visum nodig. Uiteraard dient u wel in het bezit te zijn van een paspoort, dat minimaal geldig is tot 6 maanden na uw verblijf in het land. Een actueel reisadvies vindt u op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. 

Gambia is een ideaal land om kennis te maken met het Afrikaanse continent. Zoekt u een heerlijke strandvakantie gecombineerd met vleugje afrikaanse cultuur dan is dit land een uitstekende keuze.


Vissersboot op het strand - Gambiaanse vissers

              Links met Informatie over toerisme -  reizen - hotels  en vakantie in Gambia vindt u hieronder:

       Foto`s van Gambia | Banjul Airport | Kololi | Infoweb The Gambia |
 Currency converter