Vakantieinfo              
 
                  Spanje 

 home | vakantiefoto's | reisverhalen | reistips | reisadvies |
 
 
      Costa Brava       Madrid            Barcelona               Stedentrips         Kaart
  
 

           Vakantie Spanje
         Mooie kustgebieden en oude steden


Spanje is na Frankrijk de meest bezochte toeristische bestemming in de wereld.
Volgens de World Tourism Organisation verwelkomt Spanje elk jaar 60 miljoen toeristen. De Spaanse overheid besteedt dan ook miljoenen euro`s per jaar aan de toeristische infrastructuur. Ondanks de recente prijsstijgingen door de invoering van de euro, is Spanje
nog steeds een van de goedkoopste bestemmingen in Europa. Ook het ruime aanbod van goedkope chartervluchten naar een groot aantal bestemmingen in Spanje maken het tot een zeer aantrekkelijk vakantieland.


De prachtige stranden, het bruisende nachtleven, de historische steden, maken Spanje tot een gewilde bestemming voor elk soort reis. Het is een land met een grote geografische en culturele diversiteit. Spanje is soms een verrassing voor mensen die alleen Spanje`s reputatie als massabestemming voor een strandvakantie kennen. Het land heeft alles, van groene weilanden in de Noordelijke provincies, tot bijna verlaten met sneeuw bedekte bergen in het Zuiden. Gemiddeld heeft Spanje ongeveer 315 zonnige dagen per jaar.

Behalve de twee grootste steden, Madrid en Barcelona,  trekken ook andere zeer interessante plaatsen als Cordoba, Sevilla, Granada, MŠlaga, Huelva, Cadiz, Almeria, Santiago de Compostela, Salamanca, Toledo en Segovia veel toeristen. De belangrijke toeristenplaatsen aan de kust (met prachtige stranden) zijn Salou, Benidorm, Valencia en Torremolinos. En ook Spaanse eilanden zoals Majorca, Ibiza en de Canarische Eilanden trekken jaarlijks veel bezoekers.
Spanje heeft goede treinverbindingen en er lopen moderne snelwegen naar alle belangrijke steden.

Enkele belangrijke regio`s zijn La Rioja, Valencia, AndalusiŽ, CataloniŽ, Murcia, Baskenland, de Balearen (Majorca, Menorca, Ibiza), Extremadura, GaliciŽ, Madrid en de Canarische Eilanden.

Het vasteland van Spanje wordt overheerst door hoge plateaus en bergketens zoals de PyreneeŽn en de Sierra Nevada. Op deze bergtoppen ontspringen verschillende belangrijke rivieren zoals de Taag, de Ebro, De Duero en de Guadiana.
Spanje wordt in het oosten begrensd door de Middellandse Zee (die de Balearen bevat), In het noorden door de Golf van Biskaje en in het westen door de Atlantische Oceaan, waar de Canarische Eilanden voor de Afrikaanse kust worden gevonden.

Of u nu ontspanning zoekt op een van de vele mooie stranden, op een terrasje neerstrijkt of geniet van het schitterende landschap; u zult zich geen moment vervelen!


                                        


   

                 
       Boek uw vakantie
   naar Spanje via onze

       
Reizen pagina

     


Op vakantie in Spanje. Mooi vakantiehuis in stadje 

 

        

             
Vlakbij de camping op het strand in Spanje  


meer informatie:

 Spanje.2link.be
 

            Links met informatie over toerisme -  reizen - hotels  en vakantie in Spanje vindt u hieronder:

                 Alhambra | Guggenheim Bilboa | Wikipedia Spanje Videos & Foto`s Madrid |   
                
                 paella spanje                Reizen naar Spanje. Reis informatie Spanje, vakantie en toerisme op de Spaanse eilanden.