Vakantieinfo          
 
           Toscane 

 Home | Reisgids Italie | Cinque Terre | Genua | Napels | Venetie |  
       
  Florence    Siena        Lucca     Pisa    San Gimignano  Foto's Toscane
         Kaart Toscane              Kaart Florence 
  
 

       Vakantie in Toscane:
 Florence, Siena, Lucca, Pisa, San Gimignano

De Italiaanse regio Toscane is wereldwijd één van
de populairste vakantiebestemmingen. Met beroemde en veel bezochte steden als Florence, Lucca en Siena binnen de grenzen is dat bepaald geen wonder. Ook het betoverende landschap met de vele heuvels, cipressen, wijngaarden en middeleeuwse dorpjes draagt in hoge mate bij aan de belangstelling voor Toscane als reisbestemming. Het belangrijkste kenmerk van deze streek is de ongelofelijke hoeveelheid kunstschatten, musea monumenten, gebouwen en kathedralen die Toscane rijk is. Hier vindt u het grootste aantal kunstwerken ter wereld uit de renaissance en een groot deel ervan kunt u bezichtigen.

Als u in uw (huur)auto over de Toscaanse wegen rijdt, zal het u waarschijnlijk opvallen dat veel campers en auto's met caravan een Nederlands kenteken dragen.
Door Nederlanders wordt de regio dan ook relatief veel bezocht. Maar naast het traditionele verblijf op de camping neemt het aantal overnachtingen in een hotel of bed & breakfast de laatste jaren sterk toe. Vooral Florence en Siena zijn populair bij Nederlanders en worden dan ook
vaak opgenomen in zelf samengestelde steden-trips. De sterke stijging van hotelovernachtingen wordt voor een deel veroorzaakt door de hoge tarieven op de Toscaanse campings en de mogelijkheid om een goedkope vlucht te boeken naar Pisa met low-budget vliegmaatschappijen als Transavia en Ryanair. Het online boeken van een hotel gaat tegenwoordig gemakkelijk bij de hotels zelf, of via betrouwbare websites zoals
hotels.nl of booking.com en draagt bij aan het succes van de Toscaanse stedentrips. Bij onder meer Transavia kunt u voordelig een auto huren die op het vliegveld van uw bestemming voor u klaarstaat.

De meeste toeristen reizen niet naar Toscane voor een strandvakantie. Toch beschikt de regio over een aantal aantrekkelijke stranden en badplaatsen. Wellicht kunt u uw kunst en cultuurreis afwisselen met een bezoek aan een van de badplaatsjes.

In Toscane vindt u een groot aantal termen
Overnachten en eten in steden als Florence en Siena is doorgaans niet goedkoop.


De mooiste steden en dorpen van Toscane!


Florence:
Weinig steden ter wereld kunnen wedijveren met
de schoonheid van Florence. Wat betreft het
aantal kunstschatten en gebouwen uit de
renaissance periode is Florence zelfs uniek. Het is
onmogelijk om de stad tijdens één enkele stedentrip
of vakantie te leren kennen. Het is dan ook aan te
raden om een selectie van de mooiste en
beroemdste bezienswaardigheden samen te stellen en daarnaast volop te genieten van het aangename en bruisende stadsleven. Florence is ook een
drukke stad, vaak vol met toeristen die allemaal tegelijk de topattracties willen bezoeken. Plan uw bezoek aan de stad dus goed. 
            Meer informatie over Florence...

Siena:
Als er
één stad is die zich kan meten met het grotere Florence dan is het wel Siena. Veel kenners van Italie waarderen Siena zelfs hoger dan zijn rivaal. De strijd tussen beide steden kent overigens een lange historie en duurt nog steeds voort. Siena is kleiner, aardiger, intiemer, overzichtelijker, gemakkelijker en niet zo arrogant als zijn grotere broer. Het heeft een mooiere mystieke Duomo (volgens kenners de mooiste ter wereld) en een onvergelijkbaar plein, het beroemde Piazza del Campo.   Meer informatie over Siena...

Lucca:
Het lieflijke en vrijwel vlak gelegen stadje Lucca is een belangrijke toeristische topper in Toscane. Het plaatsje is omringd door een nog geheel in tact zijnde 4 km lange middeleeuwse stadsmuur waarop u relaxt kunt wandelen of fietsen. De belangrijkste bezienswaardigheid is het Piazza Anfiteatro.     
             
Meer informatie over Lucca...


 

  Reisverhaal Toscane        Weer

 

               

 
 
 

 
Lucca
     het intieme Piazza Anfiteatro in Lucca
                 terras-ristorante           
                   even bijkomen van alle kunst en cultuur           
                 Palazzo Vecchio
              soms ook even omhoog kijken voor de kunst
                 Routekaart
               moeilijk kiezen uit al die leuke dorpjes...

                                
meer mooie steden en dorpen in Toscane...


San Gimignano:
De skyline van San Gimignano is waarschijnlijk één van de meest gefotografeerde in Toscane. De 14 middeleeuwse torens die het silhouet van het stadje bepalen zijn dan ook zeer fotogeniek. Niet voor niets wordt het plaatsje ook wel piccolo New York of het Manhattan van Toscane genoemd!

             Meer informatie over San Gimignano...
 
Pisa:
De toren staat nog steeds scheef (na de nodige restauratie werkzaamheden) en dat is toch wel de belangrijkste bezienswaardigheid van Pisa. Het is tegelijkertijd ook de tragiek van het stadje, de toeristen komen voor de toren en reizen daarna snel door naar Lucca of Florence. Terwijl de studentenstad met zijn gezelliheid wel een overnachting waard is.  
              Meer informatie over Pisa...


                     aanvullende informatie:                  
           
                        toscane.startpagina.nl
               
   

             Meer links met informatie over toerisme, reizen, hotels en vakantie in Toscane vindt u hieronder:

                      Toscane de officiële website | Toerisme Toscane
          
                      Sitemap


            Toscane - Vakantie- en reisgids  - Informatie voor uw vakantie in: Siena, Florence, Pisa, Lucca en San Gimignano.