Vakantieinfo.com
              
                     VIETNAM
         

  Home | Reisfoto's | Reisverhalen | Reistips | Reisadvies |                                 *
       
Vietnam    Hanoi Ho Chi Minh Stad Halong Bay Kaart
1n0o
 
 

           Vakantie Vietnam
    kleurrijke schoonheid in Zuid-Oost AziŽ

De volksrepubliek Vietnam is een socialistisch land en wordt nog steeds als derdewereldland beschouwd.
De mensen leven er nog zeer eenvoudig. Het dagelijks leven speelt zich hoofdzakelijk op straat af, en begint ‘s ochtends om een uur of  vijf. De Franse en Amerikaanse bezetters hebben hun sporen nagelaten in het leven van de Vietnamezen. In bijvoorbeeld Hanoi vindt u nog veel gebouwen uit de Franse koloniale tijd.  In Zuid-Vietnam zijn nog volop sporen te vinden van de Amerikaanse inmenging tijdens de Vietnam-oorlog.
De bevolking probeert het verleden af te sluiten en werkt aan een stabiele toekomst met meer welvaart.
In het zuiden van het land zijn de westerse invloeden weer duidelijk aanwezig.
In bijvoorbeeld Ho-Chi-Minh-Stad (Saigon) heeft zich het nachtleven duidelijk ontwikkeld, terwijl Hanoi zich om tien uur ‘s avonds in een diepe slaap wentelt tot de volgende ochtend.

Van de 81 miljoen inwoners is ongeveer 90 % Vietnamees. De resterende bevolkingsgroepen bestaan uit Tai, Nung, Mio, Yao, Kmer, Moi en diverse andere groeperingen. 

Ongeveer 20% van de mensen leeft in de steden. Dichtbevolkt zijn in het noorden de gebieden langs de Rode Rivier, in het zuiden de Mekongdelta en een klein stukje kust. Grote delen van Vietnam zijn dunbevolkt. 

De meeste toeristen die Vietnam bezoeken, worden geraakt door de sublieme schoonheid van het landschap. De Rode Rivierdelta, de Mekongdelta en bijna de gehele kuststrook worden gekenmerkt door groene rijstvelden, waar vrouwen met kegelhoeden hard werken aan hun toekomst. 

Langs de kust vindt je werkelijk prachtige stranden en in het binnenland de bergen, waarvan sommige bedekt zijn met dichte nevelige bossen.

Vietnam biedt je de kans om een land te zien dat nog zijn natuurlijke charme en schoonheid heeft behouden, maar dat tevens probeert aansluiting te vinden bij de snel veranderende moderne wereld en zich in een rap tempo probeert te ontworstelen aan zijn traumatische verleden. 


            

 

 

     


 

                                     
                   

           Links met informatie over toerisme - reizen - hotels  en vakantie in Vietnam vindt u hieronder:

           Vietnam Toeristen Info | Vietnam Official Tourism | Kaart Hanoi | Kaart Ho Chi Minh Stad | Vietnam Railways
    Vietnam Airlines
Saigon Tourist Video`s RTL Travel Vietnampagina.nl |