Vakantieinfo.com
                        Griekenland

  Griekenland

    Kreta

Kos

Weerberichten

 Kaart Griekenland

1n0o
  

        Vakantie Griekenland
        island hopping in de antieke wereld


Griekenland is een land met een rijk cultureel verleden. De democratie werd uitgevonden in Athene, en de Griekse cultuur heeft een zeer belangrijke invloed gehad op andere beschavingen. 

Beroemde te bezoeken plaatsen zijn de kusten van de Egeïsche zee, de Peloponnesos met het antieke Olympia,
Athene met zijn Parthenon op de Acropolis, Thessaloniki in het noorden, en 
Knossos op het grote eiland Kreta. 

Enkele van de belangrijkste vakantie bestemmingen in Griekenland zijn de eilanden
Santorini, Mykonos, Kreta, Rhodos, Korfu, Kos en Kefalonia. Ook verscheidene andere eilanden in de Cycladen, Dodekanesos, Sporaden en de Ionische Eilanden,
trekken jaarlijks veel toeristen die op zoek zijn naar
zon, zee, cultuur en traditionele Griekse taverna`s.

De diverse eilandengroepen lenen zich uitstekend voor het zogenaamde islandhopping, dat vroeger vooral populair was onder backpackers, maar dat tegenwoordig vaak onderdeel uitmaakt van het vakantieaanbod van reisbureau`s die Griekenland in hun reispakket hebben. Ook kunt u losse ferry tickets boeken vanuit Nederland bij Aferry.nl.
U vindt er o.a. veerboten tussen Piraeus en Kreta.

De Griekse natuur is uiterst gevarieerd en strekt zich uit van met sneeuw bedekte bergen en dicht bos dat nog steeds bewoond wordt door bruine beren, lynxen en herten, tot aan honderden eilanden met prachtige zandstranden en een azuurblauwe zee.

Het toerisme levert al jarenlang een belangrijke bijdrage aan het nationale inkomen van Griekenland en daarom is de toeristische infrastructuur zeer uitgebreid. De controle door de toeristenpolitie op de kwaliteit van de accomodaties is streng, en men heeft een uitgebreid kwalificatiesysteem voor hotels en restaurants.

Er zijn hotels, pensions, campings en andere accomodatie voor elke smaak en budget, avontuurlijke activiteiten, er is een uitgebreid nachtleven in alle belangrijke steden en natuurlijk de vele musea en archeologische plaatsen waar dit land zo beroemd door geworden is. 

De afgelopen jaren heeft het toerisme in Griekenland
concurrentie gekregen van de sterk opkomende toeristenstroom naar het buurland Turkije. Nieuwkomer Turkije lijkt zich vooral te richten op het all-inclusive segment. Het reisaanbod naar Griekenland is gevarieerder en u kunt naast een strandvakantie (met de kinderen) ook gemakkelijk een individuele rondreis boeken bij een reisbureau.
Het voordeel voor de consument van deze concurrentiestrijd in de reisbranche, zijn de vaak aantrekkelijk geprijsde aanbiedingen zoals goedkope vliegtickets en last minutes naar populaire bestemmingen als Rhodos, Kreta en Corfu. De touroperators willen uiteraard niet met halfvolle hotels en vliegtuigen blijven zitten.

Wat het doel van uw bezoek aan Griekenland ook mag zijn, een vakantie of reis in dit gastvrije en prachtige land is bijna altijd een plezierige ervaring.                                   Uitzicht vanuit een Grieks havenplaatsje over de zee
      Griekse taverna met uitzicht op de haven 

meer informatie:
       
Griekenland.2link.be  
Griekenland.boogolinks.nl

             links met informatie over toerisme -  reizen - hotels  en vakantie in Griekenland vindt u hieronder:

              Grieks Verkeersbureau | Travel Guide Greece | All Greek Ferries |
             Ecogriek save the nature | Wikipedia Griekenland | Griekenland.beginonline             

           Griekenland - info over vakantie en reizen naar Griekenland en Griekse Eilanden zoals Kreta en Kos.