Vakantieinfo
            Venetie

 Home | Foto's Cinque Terre | Reisgids Cinque Terre | Foto's Genua | Reisgids Napels | Stedentrips | Sitemap |

  


  Carnaval in Venetie 

  Zet een masker op, vier het carnaval en
            beleef een unieke ervaring!


Historie van het Venetiaanse Carnaval
Het begin van dit fantastische volksfeest wordt gesitueerd aan het begin van de 15e eeuw.
Het Venetiaanse Carnaval werd vervolgens
afgeschaft door Napeleon tijdens de Franse bezetting van VenetiŽ. En later opnieuw onder het bewind van Mussolini. In 1980 werd het Carnaval nieuw leven ingeblazen en tegenwoordig is het "Carnevale di Venezia" het bekendste en belangrijkste feest van de Dogenstad.

Het moderne Carnaval 
Het hedendaagse Venetiaanse spektakel eindigt op de dinsdag voor aswoendag en duurt 10 dagen!
Het Carnevale wordt bezocht door mensen uit de hele wereld en trekt honderdduizenden bezoekers per jaar. Het feest is een aaneenschakeling van carnavalsoptochten, geÔmproviseerde straat-optredens, eet- en drink festijnen, concerten, maskerades en Commedia dell'arte uitvoeringen.

    Uw Stedentrip.nl naar Venetie met Carnaval

Podium op het San Marcoplein
Het ruime San Marcoplein is het hart van het carnaval met een enorm podium, maar ook in de rest van de stad vinden talrijke evenementen plaats, mede om te voorkomen dat er een al te grote opeenhoping van feestvierders en toeschouwers ontstaat in de smalle straatjes, stegen en pleinen van VenetiŽ. Het carnaval heeft elk jaar een ander thema. Het carnaval wordt op de laatste dinsdag afgesloten met een spectaculair vuurwerk op het San Marcoplein.

 
 

Venetiaanse Maskers
De prachtige carnavalsmaskers maakten (en maken) het Venetiaanse Carnaval uniek. Door het dragen van een masker en een carnavalskostum was de sociale status van de Venetiaan niet meer vast te stellen en kon men zich laten gaan. Tegenwoordig is het uiteraard meer folklore maar de schoonheid van de maskers en de kostuums is er niet minder door geworden. Veel maskers zijn afgeleid van commedia dell'arte personages.

De maskers blijven het handelsmerk van het carnaval en gedeeltelijk ook van VenetiŽ, er zijn dan ook uitstekende winkeltjes in de stad waar je het hele jaar door een masker kunt kopen en soms ook een workshop maskers maken kunt volgen.

     Aanvullende informatie over het Carnaval:    
    
                   Carnevale di Venezia   

 
       
                                                  
   

    
 


 
    
 
Wanneer is het Carnaval?
Omdat de viering van het carnaval afhangt van de paasdagen verschillen de data van het Carnaval van Venetie per jaar. De komende jaren wordt het feest gevierd tijdens onderstaande periodes:

Carnaval 2013:   2 februari - 12 februari
Carnaval 2014: 22 februari -   4 maart
Carnaval 2015:   7 februari - 17 februari
 
 Goedkope Hotels in Venetie